ערכת נושא (תבנית עיצוב) וורדפרס – איך למצוא, הוספה והתקנה לבלוג

לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט

ערכת נושא או תבנית עיצוב היא כלי נוסף שחשוב לאתרים ובלוגים מבוססים מערכת ניהול התוכן וורדפרס (WordPress). ערכת נושא מקנה שכבת עיצוב של האתר או הבלוג.

כאן כל מה שצריך לדעת בנושא.

מה זה ערכת נושא (תבנית עיצוב) וורדפרס?

תבנית עיצוב או ערכת נושא וורדפרס הוא כלי שיוצר ומשנה את עיצוב אתר האינטרנט או הבלוג מבוסס מערכת וורדפרס וכן אחראי על הפריסה והמראה. העיצוב למעשה משנה את המראה של האתר או הבלוג – כפי שהוא מוצג למבקרים.

כך למשל, יש ערכות נושא / תבניות עיצוב מיוחדות שמתאימות במיוחד לבלוגים (כדי שייראו כמו רשימת בלוג), יש המתאימות לאתרי תדמית לעסקים ולבעלי מקצוע, יש תבניות שמיועדות למערכות מסחר אלקטרוני (חנות באינטרנט) ועוד.

תבנית העיצוב קובעת איך ואיפה יוצגו רכיבים מסויימים כמו טקסט, תמונות, סרטונים וכד'.

מהי תבנית בת?

בוורדפרס יש גם אפשרות להתקין תבנית בת. מדובר על ערכת נושא רגילה לכל דבר, אך היא משתמשת בתכונות של תבנית אם. כדי לעבוד עם תבנית כזו, צריך להתקין גם את תבנית האם וגם את תבנית הבת ולהפעיל את בתבנית הבת בלבד.

דוגמה לכך היא תבנית אם שמיועדת לבניית אתר או בלוג מסויים בכללי, ותבנית בת שמיועדת להרחיב את היכולות שלה ולהתאים ספציפית את הבלוג או האתר למטרה מסויימת.

איך למצוא ערכת נושא מתאימה?

לאחר התקנת אתר או בלוג וורדפרס, ניתן למצוא ערכות נושא מעניינות באמצעות ספריית תבניות העיצוב של וורדפרס. בספרייה קיימות תבניות שונות ומגוונות בהתאם לדרישה שלכם. בספרייה קיימות מעל 4,000 תבניות שונות להורדה בחינם.

ניתן לגשת אל ספריית ערכות הנושא באמצעות אתר WordPress.org או באמצעות לוח הבקרה של הבלוג שלכם.

בנוסף, ניתן לרכוש ערכות נושא ייעודיות בהתאם לסגנון המבוקש ברשת האינטרנט.

הוספה והתקנה של תבנית עיצוב

בגדול, יש 2 שיטות עיקריות להוספה והתקנת ערכות נושא:

  1. לוח הבקרה של בלוג וורדפרס – ניגשים ללוח הבקרה, בתפריט הצדדי לוחצים על "עיצוב" ואז על "תבניות". לאחר מכן לוחצים על כפתור "תבנית חדשה". כאן אפשר לחפש תבניות ישירות מספריית התבניות של WordPress.org או להעלות תבנית בקובץ דחוס. בסופו של דבר יש ללחוץ על הפעל, כדי להפעיל את התבנית הרצויה.
  2. מנהל הקבצים של אחסון אתרים – ניגשים ללוח הבקרה cPanel, לוחצים על מנהל התבניות, עוברים לספריית wp-content ואז אל הספריים themes. לבסוף לוחצים על העלאת הקובץ מהמחשב, מחלצים אותו ואז ניגשים ללוח הבקרה בוורדפרס ושם מפעילים אותו.

התאמה אישית של תבנית עיצוב וורדפרס

לאחר התקנת ערכת הנושא, בדרך כלל נדרשת עבודה של התאמה אישית למטרות שלכם. תמיד כדאי לקרוא איך להשתמש בתבנית אצל מי שפיתח אותו.

כך למשל, אם מעוניינים לשנות את הפריסה של התבנית או החלפת צבע, סגנון גופן, גודל טקסט, מיקום תפריט, לוגו וכד' – אז צריך קודם כל לשנות את ההגדרות המתאימות.

לרוב, ניתן להשתמש בלשונית שנקראית "התאמה אישית" מתחת ללשונית תבניות בתפריט "עיצוב". בנוסף, יש תבניות שיש להם לוח בקרה פנימי להגדרות שונות.

החלפת תבנית וורדפרס

בשונה מתוספים, רק תבנית אחת יכולה להיות פעילה, אבל אין בעיה להתקין כמה תבניות ולהחליף בינהם מפעם לפעם.

כדי להחליף תבנית עיצוב וורדפרס, יש לגשת אל התפריט עיצוב ואז אל תבניות, שם אפשר להחליף בינהם. במידה ואין, אפשר להתקין תבנית נוספת ואז להפעיל אותה.

מחיקת ערכת נושא וורדפרס

אם החלטתם שאתם לא רוצים את התבנית שלכם, אתם יכולים למחוק אותה. קודם כל עליכם להצטייד בתבנית כלשהי, חובה שתיהיה לפחות תבנית אחת.

ניגשים לתפריט עיצוב ואז ללשונית תבניות. שם מוחקים את התבנית הרצוייה. במידה והתבנית הרצויה היא הפעילה, עליכם לכבות אותה על ידי הפעלה של תבנית אחרת, ולאחר מכן למחוק אותה.

עדכון גרסה של ערכות נושא וורדפרס

לעיתים, המפתח של תבנית העיצוב משיק עדכוני גרסה. עדכונים אלו חשובים על מנת לטפל בבעיות, לדאוג למהירות טובה יותר, להקלה בשימוש ובפשטות, וכן כדי להתאים לטכנולוגיה הנוכחית.

לעיתים התבנית כוללת גם תכונות חדשות שיכולות לעזור לבעל הבלוג. חשוב מאוד לדאוג לשמירה על עדכונים.

כמה תבניות עיצוב צריך להתקין?

אתם יכולים להשתמש במקביל רק בערכת נושא אחת ולכן אין צורך לנהל ולהתקין יותר מזה. אפשר לשמור על תבנית נוספת לצורך בדיקות וטיפולים בבאגים אם יש, אבל זה לעיתים רחוקות.

דרך אגב, תוכלו לקרוא את הכתבה על כלי נוסף שהוא תוסף וורדפרס.

הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו בהרצה שנקראת "בלוגינג ישראל". כאן נלמד ביחד לגרום לבלוג שלכם להצליח, לשאול שאלות ולקבל תשובות, שיתופי פעולה עם בלוגרים אחרים ועוד.

הצטרפו כעת בחינם » facebook.com/groups/bloggingisrael

לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט