אחד הדברים החשובים ביותר בניהול בלוג הוא מדידת ביצועים וניתוח תנועות גולשים, אפשר לעשות זאת עם גוגל אנליטיקס. תוכלו ללמוד על המשתמשים ועל הבלוג שלכם בצורה טובה יותר.
הנה כל מה שכדאי לכם לדעת.
מה זה גוגל אנליטיקס?
גוגל אנליטיקס (באנגלית Google Analytics) הוא כלי ניתוח תנועות גולשים של חברת גוגל העולמית, באמצעותה בעלי אתרים ובלוגרים יכולים ללמוד טוב יותר על הבלוג ועל הגולשים. מיותר לציין שזה כלי הכרחי כדי לנהל בלוג מצליח.
למעשה, הכלי עוזר לנו לדעת פרטים עיקריים על המשתמשים והגולשים ולרבות מיהם, מאיזו מדינה הם, מיקום גאוגרפי, כמות משתמשים ועוד. כמו כן, כלי מציג מידע לגבי מקורות כניסה לבלוג, מאיפה המשתמשים מגיעים? מרשתות חברתיות, ממנועי חיפוש, אימיילים וכד'.
גוגל אנלטיקס עוזר לקבל תובנות גם לגבי תוכן הבלוג שלכם. איפה עמודים הם הכי פופולאריים, מהם זמני הצפייה בעמוד, עמודים שאליהם נכנסים, עמודים מהם יוצאים ועוד הרבה. נוסף לזאת, הכלי עוזר למדוד המרות (פעולות חשובות) שהוגדרו על ידי הבלוגר, למשל פניות בטופס יצירת קשר, רכישות באתר, השארת לידים, לחיצות על כפתורים ונתונים נוספים.
בנוסף לכל זאת, גוגל אנליטיקס יכול להתחבר לכלים חיצוניים נוספים ולהציג את המידע שלהם במערכת. כלים חיצוניים אלו בין היתר גוגל אדסנס, גוגל סרץ' קונסול, גוגל אדס ועוד.
אם אין לכם עדיין בלוג, אנחנו ממליצים לכם לקרוא את הכתבה על איך לפתוח בלוג מצליח ואז לחזור בשלב מאוחר יותר לכתבה זו.
למי זה מתאים?
גוגל אנליטיקס הוא כלי הכרחי לכל בלוגר ובעל אתר אינטרנט. משום שהוא עוזר להבין טוב יותר את הבלוג ואת הגולשים בבלוג. כך יוכל למדוד מדדים החשובים לקביעת הצלחת הבלוג.
מהם היתרונות של גוגל אנליטיקס?
הנה היתרונות העיקריים:
- חינם – הכלי ניתן בגרסת חינם לבלוגרים מתחילים ומתקדמים עד למספר מדידות שמעל מיליונים וזה הרבה מאוד.
- קל להוספה – אפשר בקלות להוסיף את הכלי לבלוג שלכם בכמה לחיצות כפתור.
- פשוט להבנה – הכלי הוא פשוט יחסית לאחר שמבינים את המבנה שלו.
- כלים מתקדמים – הכלי עם תכונות מתקדמות כך שמאפשר ליצור מדידות וביצועים מורכבים.
- דו"חות מותאמים אישית – אפשר ליצור דו"חות המתאימות לכל גורם המנהל בבלוג. לאיש שיווק דו"ח שיווקי, למנהל כספים דו"ח כספי, למנהל הבלוג דו"ח ניהולי וכד'.
איך הכלי יכול לעזור לניהול הבלוג?
הכלי יכול לעזור בהמון כיוונים ודרכים וקשה לספור אותם בכף יד. הכיוונים יכולים להיות בעניינים עסקיים, שיווקיים, טכניים, ניהוליים ואחרים.
כך למשל, הכלי מציג לכם את הכתבות הנצפות ביותר, מה שעוזר לכם להבין אילו תכנים אנשים רוצים לקרוא. כך תוכלו לייצר תכנים דומים כדי לגרום ליותר משתמשים להיכנס לבלוג ולקרוא אותם.
דוגמה נוספת, הכלי מציע לכם זמן שהייה בכתבה או באתר, מה שמאפשר לכם לדעת האם זה תוכן רלוונטי או לא. אם המשתמש צפה בכתבה 10 שניות – אולי זה לא מה שהוא חיפש, אולי התוכן לא מספיק עשיר וכך הלאה.
דוגמה אחרת, הכלי מציג זמני טעינת עמודים מה שעוזר לכם ללמוד האם הבלוג שלכם איטי או לא. כך תוכלו לטפל בשגיאות או אפילו להחליף לחברת אחסון בלוגים מתקדמת יותר.
דוגמה נוספת, הכלי יכול להציג לכם פילוח של קהלי יעד. כך למשל, תוכלו ללמוד האם משתמשים שנכנסו דרך גוגל נשארים יותר זמן בבלוג מאשר משתמשים שנכנסו דרך פייסבוק.
כמובן שיש עוד אינספור בדיקות שתוכלו לעשות כדי לשפר את הבלוג שלכם.
איך להתחיל עם גוגל אנליטיקס?
כדי להתחיל למדוד ביצועים ולקבל תובנות על הבלוג והמשתמשים, קודם כל עליכם לגשת לאתר השירות ולהירשם שם. הליך ההרשמה כולל יצירת חשבון ויצירת נכס (אתר, אפליקציה וכד') ואז תקבלו קוד שאותו צריך להזין בבלוג שלכם, כדי שיהיה ניתן לעקוב אחר המידע.
לכניסה לאתר גוגל אנליטיקס: https://analytics.google.com/analytics/.
איך להוסיף את הקוד לבלוג וורדפרס?
יש כמה דרכים להוסיף את הקוד לבלוג וורדפרס שלכם.
השיטה הראשונה היא בדיקה האם התבנית של הבלוג מאפשרת הוספת קוד ל-HEAD. אם כן, יש להזין את הקוד שם.
השיטה הנוספת היא תוסף וורדפרס עבור גוגל אנליטיקס. אין תוסף רשמי של גוגל העולמית ופשוט אפשר לחפש חברה אחרת שיצרה כלי כזה. לאחר התקנה, ניתן יהיה להזין את הקוד דרך התוסף.
שיטה שלישית היא תוסף וורדפרס שיכול להוסיף קוד ל-HEAD, אם התבנית לא מאפשרת זאת לפי השיטה הראשונה כמו שכתוב מקודם.
שיטה אחרונה היא הוספת הקוד ישירות לתוך קובץ header.php בתבנית. שיטה פחות טובה למי שלא בעניין, במיוחד אם התבנית מתעדכנת מעת לעת. זה מתאים למתקדמים יותר.
לאחר מכן, ניתן לגשת לאזור בו ניתן הקוד באתר גוגל אנליטיקס כדי לשלוח תנועה כדי לוודא שהקוד הוסף בצורה נכונה.
הגדרות גוגל אנליטיקס
כדי להשתמש טוב יותר, יש להגדיר את גוגל אנליטיקס. הגדרות אלו כוללות מעקב אחר משתמשים, יצירת קהלים, הגדרות תצוגה מפורטת ועוד.
מדובר על הרבה דברים, פשוט בחלק של הגדרות, מומלץ לעבור הגדרה הגדרה ולוודא שהיא נעשתה נכון.